Едва ли има много българи, които в началото на  90-те години,

...
Едва ли има много българи, които в началото на  90-те години,
Коментари Харесай

Добре дошли в Туин Пийкс! Какво се появи на мястото 33 години по-късно

Едва ли има доста българи, които първоначално на  90-те години, да не се залепяха всяка вечер пред екрана в очакване да схванат кой е килърът на Лора Палмър.

Сериалът на Дейвид Линч " Туин Пийкс " завладя домовете на милиони нашенци.

Днес за всеки е изцяло допустимо да посети мястото, в което се развива действието.

Градът Туин Пийкс не съществува, той е художествена небивалица на Дейвид Линч. По-голямата част от сериала е снимана в Сноукуолми, град в щата Вашингтон, покрай Сиатъл.

Брайън Арнет е предходна на това място напълно скоро и сподели какво е видял:

" Днес минах около границите на града Туин Пийкс и бях шокиран от невероятната промяна.

Посетих този уебсайт през 2016 година и като се изключи няколко изчезнали дървета, той беше на практика неизменен от истинската сцена (вижте клоните на дървото в горния десен ъгъл на изображението от 2016 година, в общи линии тъкмо същите като през 1990 г.).

Днес обаче целият пътен сектор е напълно реновиран.

Дърветата отдясно бяха отстранени и скатът надолу към река Snoqualmie е претърпял повсеместен ремонт.

Всички електропроводи са преместени от другата страна на пътя!

Това е краят на една епоха.

Там, където пътят се извива, има едно самотно дърво, което е стояло като неизменим пазач на това място.

Двете дървета вдясно са пораснали през годините и доста други са се трансформирали, само че това постоянно ще бъде мястото, където сътрудник Купър за първи път влезе в града Туин Пийкс, преди доста години.



Ето други забавни обстоятелства:

По първична концепция Дейвид Линч и Марк Фрост не са желали килърът на Лора Палмър да бъде оголен в сериала. ABC постановат обаче желанието си, с цел да бъде арестувана по-голяма аудитория пред екраните и сюжетът бива изменен.

Също по гледище на телевизия ABC броят на жителите в Туин Пийкс е изменен от 5120 на 51201. Този брой се вижда на табелката с името на града, която се появява в увода към всеки епизод.

Ресторантът на Норма Дженингс – „ Двойното PP “ – се споделя в действителност Twede`s Cafe (по време на фотосите на сериала The Mar-T Diner) и се намира в Норт Бенд, град намиращ се на 50 километра от Сиатъл. И през днешния ден кафенето популяризира пословичния черешов къс и „ демонски положителното “ кафе, които сътрудник Купър постоянно употребява в сериала.

В България първото лъчение е по Канал 1 в интервала от 1 януари до 16 февруари 1993 година, като сериалът бързо се трансформира в шлагер.[8] Следва наново лъчение през 1996 година Ролите се озвучават от артистите Лидия Вълкова, Илиана Балийска, Никола Стефанов, Пламен Захов и Владимир Пенев.

През 2005 година стартират повторенията му по Нова телевизия, като дублажът е записан отначало с друг екип. Сериалът е още един още един път през 2006 година с разписание всяка събота от 23:45. Ролите се озвучават от артистите Татяна Захова, Йорданка Илова, Владимир Пенев, Петър Чернев и Илиян Пенев.

На 3 декември 2012 година сериалът стартира лъчение по CBS Drama със надписи на български.

В България през 1992 година са издадени двете книги, основани на сериала, от издателство „ Зодиак-Вн “ – „ Тайният дневник на Лора Палмър “ от дъщерята на Дейвид Линч – Дженифър Линч и „ Автобиография на специфичния сътрудник на ФБР Дейл Купър “ от брата на Марк Фрост – Скот Фрост.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР